Zo koop jij de beste schoenen

Zo koop jij de beste schoenen

30 juli 2020 Uit Door Redactie

Veel vrouwen hebben een haat-liefde verhouding met schoenen. Aan de ene kant willen we er zoveel mogelijk van hebben en kan je altijd wel een nieuwe paar aanschaffen. Een groot deel van ons inkomen gaat dan ook op aan mooie schoenen. Aan de andere kant krijgen we er helaas maar al te vaak pijn van aan onze voeten, is onze maat net uitverkocht of krijgen we er blaren van. Om deze ongemakken te voorkomen, is het belangrijk dat je goede schoenen koopt. Maar hoe kies je nou een goed paar schoenen?

Kies je schoensoort

Als eerste moet je kiezen naar welk type schoen je op zoek bent. Winkels hebben vaak een groot scala aan soorten en ook online is alles te vinden wat je maar kan bedenken. Toch past niet elk type schoen bij elke voet. Vaak merk je dit al wel als je schoenen gaat passen. Zo staan kleine sandaaltjes of smalle ballerina’s vaak niet mooi bij erg brede voeten en kunnen ze ook niet de ondersteuning bieden die je nodig hebt. Bij zwakke enkels kan je dan weer beter niet voor high heels gaan: niks is vervelender dan een schoen waar je eigenlijk niet op kan lopen. Dagelijks door je enkel gaan is erg slecht voor je. Zeer stevige schoenen bieden veel meer ondersteuning aan je voeten. Wel moet je dit model vaak erg lang inlopen, anders krijg je gegarandeerd blaren. Een erg comfortabel type schoen is de sneaker. Deze zie je dan ook overal om je heen. Soms zijn mensen bang dat sneakers er lomp uit zien of niet bij een nette outfit passen en durven ze daarom niet voor dit comfort te kiezen. Gelukkig zijn er ook een hele boel mooie sneakers die je voeten niet lomp laten lijken. Neem bijvoorbeeld Veja sneakers dames. Deze zijn erg subtiel en dus goed te combineren met bijna elke outfit. Probeer het gewoon eens uit en wie weet ben ook jij straks verkocht door de sneaker!

Waar kopen

Als je een type schoen gevonden hebt, is het tijd om ook daadwerkelijk een nieuw paar aan te schaffen. Hiervoor heb je twee opties: je kan naar een fysieke winkel gaan of je kan online bestellen. Het voordeel van een fysieke winkel is dat je de schoen meteen kan passen. Ook kan je twee verschillende schoenen tegelijkertijd proberen en zo meteen voelen welke beter zit. Nadeel is dat er wel net een schoenenwinkel in de buurt moet zitten en dat het aanbod beperkt is. Online zijn er ontzettend veel winkels, bijvoorbeeld Van Arendonk, en is je maat altijd wel ergens te vinden. Ook heb je vaak meer keuze in modellen en kleuren.