Wat zijn rabatdelen?

Ben je op zoek naar een snelle manier om een gevel te bekleden? Dan zijn rabatdelen de beste keuze. Rabatdelen zijn planken of panelen van hout of kunststof. Ze hebben een groef en een messing die gemakkelijk in elkaar geschoven kunnen worden, waardoor gevels en andere elementen van woningen gemakkelijk en snel bekleed kunnen worden. Wil jij meer over rabatdelen weten? Dan ben je hier aan het juiste adres! 

Over rabatdelen

Een rabatdeel of gevelpaneel is oorspronkelijk een houten plank die aan de onderkant een groef en aan de bovenkant een geschulpte rand heeft, die ook wel de messing wordt genoemd. De geschulpte rand past naadloos in de groef, waardoor de rabatdelen gemakkelijk in elkaar geschoven en onzichtbaar aan de ondergrond bevestigd kunnen worden. De geschulpte rand en de groef overdekken de kier die anders tussen houten planken zouden ontstaan, zodat er na een regenbui geen water tussen de planken achterblijft. Hierdoor worden houtrot en schimmels tussen de planken voorkomen. Vroeger waren er alleen houten rabatdelen verkrijgbaar, maar vandaag de dag zijn er ook kunststof rabatdelen verkrijgbaar. De messing en de groef van kunststof rabatdelen hebben geen beschermende functie tegen regenwater meer, maar vormen wel een handig kliksysteem wat het monteren nog gemakkelijker maakt. Rabatdelen worden meestal horizontaal aangebracht, maar kunnen ook verticaal worden aangebracht. Door te kiezen voor rabatdelen kunnen gevels en dakkapellen op stijlvolle wijze snel en gemakkelijk bekleed worden.

Verschillende soorten

Rabatdelen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten, structuren en stijlen. Zo kan je kiezen tussen houten rabatdelen en kunststof rabatdelen en heb je de keuze uit verschillende rabatstijlen, zoals Zweeds rabat of dubbelrabat. Bij kunststof rabatdelen heb je bovendien de keuze uit verschillende structuren. Van rabat met een houtlook tot rabat met een glad oppervlak en/of rabat met een betonlook, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Zweeds rabat

Rabatdelen met een potdekselprofiel, ook wel Zweeds rabat genoemd, hebben een authentieke, overlappende opbouw aan de gevel of wand, een traditioneel Zweedse uitstraling en de perfecte sluiting. Ze zijn eenvoudig te monteren en geschikt voor allerlei soorten bebouwingen. Potdeksel rabatdelen zijn zowel in hout als kunststof verkrijgbaar. Ben je op zoek naar onderhoudsarme rabatdelen met een lange levensduur? Dan is kunststof de beste keuze.

Toepassing

Ben jij op zoek naar duurzame, onderhoudsarme gevelbekleding die jouw gevel een nette en verzorgde uitstraling geeft en jarenlang meegaat? Dan zijn kunststof rabatdelen iets voor jou. Met kunststof gevelbekleding, zoals rabatdelen, kunnen gevels en wanden snel bekleed worden en krijgen ze een nette, verzorgde uitstraling.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *