Wat kan je allemaal met een drone?

Wat kan je allemaal met een drone?

6 april 2021 0 Door Redactie

Je ziet en hoort steeds vaker dat mensen praten over een drone. Alleen wat kan je nou eigenlijk met een drone doen? Een drone is ideaal om luchtfoto’s mee te maken en anders je liever ervoor kiest om luchtopnames te maken dan is dat ook een optie. Een drone is een onbemand luchtvaartuig dat je aanstuurt met een afstandsbediening, tablet of mobiele telefoon. Alle drones hebben vier rotoren die vastzitten aan het middenstuk. Voor vele jaren werden drones gebruikt voor de militaire luchtvaart, maar sinds 2019 kan je ze ook steeds makkelijker als consument aanschaffen.

De vele mogelijkheden die drones bieden

Eindeloze mogelijkheden heb je als je gebruik maakt van een drone. Als je graag opnames binnenshuis wilt maken dan kan je kiezen voor een mini drone. Wil je graag in de buitenlucht beelden maken dan kan je kiezen voor een quadcopter. Afhankelijk van het model dat je uitkiest kan deze enkele minuten in de lucht blijven en dit kan oplopen tot een halfuur in totaal. Drones zijn eenvoudig te besturen door iedereen die in het bezit is van een mobiele telefoon of met de afstandsbediening die erbij geleverd wordt. Het fijne is dat je niet technisch aangelegd hoeft te zijn, doordat ze super makkelijk in gebruik zijn.

Een vaste camera

De meeste drones hebben een vaste camera waarmee je beelden kan schieten in een hoge kwaliteit. Je kan er vaak voor kiezen om deze foto’s te schieten in RAW formaat zodat je ze daarna gemakkelijk kan bewerken zonder kwaliteit te verliezen. Daarnaast heb je bij de meeste drones de mogelijkheid om in full HD te filmen en deze beelden zijn vaak gestabiliseerd door de goede montage zodat je weinig schokeffecten ervaart in je opnames. Een professionele drone beschikt daarnaast vaak ook nog over een 4K opname functies en je kan beelden van 360 graden maken. Vaak kan je de beelden direct uitwisselen tussen mobiele apparaten of opslaan in de cloud. In andere gevallen kan je ze uiteraard op je harde schijf opslaan.

Hoe leer je vliegen met een drone?

Vroeger was het nogal een uitdaging om te leren vliegen met een drone en hem onder controle te houden. Tegenwoordig is dit gelukkig een stuk eenvoudiger. Met de bijgeleverde afstandsbediening kan je ervoor kiezen om je drone te koppelen aan je mobiele telefoon of je maakt gewoon gebruik van de afstandsbediening. Door gebruik te maken van een GPS systeem voor de navigatie kan je voor een langere periode de locatie van je drone vasthouden en een plek toewijzen waarheen gevlogen moet worden.