Waarom zou je walnoten moeten kopen?

Waarom zou je walnoten moeten kopen?

22 april 2021 0 Door Redactie

Walnoten zijn misschien wel de meest bekende noten op de markt. Iedereen herkent de walnoot direct aan zijn opvallende harde bolster. Door deze te breken met een notenkraker, kom je bij de uiteindelijke vrucht. Deze vrucht, de walnoot zelf, lijkt wat vorm betreft op kleine hersenen en zijn omhuld door een bruin vliesje. Je kunt de walnoot eten met vliesje of hem eerst ontdoen van dit bruine velletje voordat je hem nuttigt. Walnoten kopen is een prima idee. Hieronder lees je waarom.

Heerlijke smaak

Walnoten zijn lichtzoet, ietwat bitter van smaak. Wanneer je de walnoot van het bruine vliesje ontdoet, verdwijnt de bittere smaak en houd je een heerlijke zoete noot over. Dankzij de lekkere smaak van deze noot, komen we ze dan ook tegen in verschillende gerechten, maar ook als smaakmaker in de keuken. Van ontbijtgranen tot vleesgerechten, de walnoot kan er dankzij zijn zoete smaak prima bij.

Verantwoord tussendoortje

Om de smaak hoef je het dus niet te laten. Daarnaast geldt dat de walnoot ook nog eens een verantwoord tussendoortje is. De noot bevat namelijk veel eiwitten, vezels en gezonde vetten. Ook blijkt de walnoot een vitaminebom. Lekker en gezond dus.

Makkelijk te combineren

We noemden het al even, maar de walnoot is een verrijking van de keuken. Walnoten zijn ook te koop in walnootstukjes. Deze zijn ideaal om bijvoorbeeld aan je zelfgebakken brood toe te voegen. Of wat dacht je van een heerlijke notencake? Daarnaast kun je de walnoten ook prima toevoegen aan dipsauzen, pastasauzen en zelfs aan tapenades. Lekker gevarieerd dus.

Overal te koop

Walnoten zijn te koop op vele plekken. Je vindt ze bijvoorbeeld in zakjes of bakjes in de supermarkt. Vaak worden aan deze noten wel extra conserveringsmiddelen toegevoegd, zodat ze langer bewaard kunnen worden. Echt vers zijn ze dan natuurlijk niet. Dat is met noten van een notenkraam op de markt natuurlijk wel anders. Staat er bij jou op de markt een notenkraam? Dan heb jij geluk. Je kunt hier lekker vers jouw walnoten ophalen. Vaak kunnen de noten zelfs vers gebrand worden in de kraam, ook een echte aanrader. Geen notenkraam op de markt of geen tijd om naar de markt te gaan? Geen nood. De walnoten kun je namelijk ook heerlijk vers online bestellen. De noten worden dan vers voor je verpakt en direct verstuurd, zodat jij vaak de volgende dag al kunt genieten van heerlijke walnoten.