Waarom sous vide isolatie ballen gebruiken?

Waarom sous vide isolatie ballen gebruiken?

27 augustus 2021 0 Door Redactie

Wanneer je in de keuken staat kun je je eten op veel verschillende manier bereiden natuurlijk. De een kiest er voor om zijn vlees te bakken in een pan. De andere doet dit liever in de over of misschien wel op een grill plaat. Hoe je het eten ook maakt, zolang je het zelf maar lekker vindt. Dat is natuurlijk het meest belangrijke. Als je een keer iets nieuws wilt proberen kun je ook gaan koken op de sous vide manier. Met deze manier stop je je eten in een soort plastic zak. Deze zak wordt dan vacuĆ¼m gezogen en deze zak plaats je dan in een bak water. Het water is warm maar niet heet en heeft een constante temperatuur nodig. Het vlees gaart dan op een langzame manier maar zorgt er wel voor dat het vlees extra lekker is. Deze manier van koken zorgt er namelijk voor dat het vlees lekker mals is maar ook dat alle voedings en smaakstoffen bewaard blijven. Als je een groot stuk vlees wilt bereiden zul je sous vide isolatie ballen moeten gebruiken. Dit zorgt er namelijk voor dat er zo min mogelijk water verdampt. Zo kun je dus voor een langere tijd iets bereiden op deze manier.

Sous vide isolatie ballen

Andere voordelen van de ballen

Wanneer je deze sous vide isolatie ballen gebruikt zijn er natuurlijk meer voordelen dan alleen het minimaliseren van de verdamping van het water. Zo werken deze ballen ook energiebesparend. Ze houden namelijk ook warmte vast zodat het water warm blijft. Dit is natuurlijk ideaal. De ballen zelf zijn ook zeer makkelijk weer schoon te maken. Dit is natuurlijk ook super fijn want dan kun je ze snel nog een keer gebruiken. Je kunt eigenlijk alles maken op de sous vide manier. Van vlees tot vis en van groente tot fruit.