Vakantie in eigen land

Vakantie in eigen land

22 november 2020 0 Door Redactie

Het is nog nooit zo veel voorgekomen dat Nederlanders op vakantie in eigen land gaan. En dit is natuurlijk ook logisch. Door de wereldwijde pandemie zijn bijna alle landen minder goed bereisbaar. Buiten de Europese Unie reizen is grotendeels onmogelijk en zelfs binnen de Europese Unie is het niet gemakkelijk om te reizen. Voor vele landen kan het reisadvies plotseling op rood of oranje gaan en dan ben je niet meer verzekerd op reis. Ofwel je kunt beter snel terug naar Nederland gaan. Voor mensen die dit jaar toch nog op vakantie hebben willen gaan, was het dan ook noodzakelijk om in eigen land op vakantie te gaan. Maar wat zijn nu de leukste mogelijkheden om in Nederland op vakantie te gaan?

De natuur in

Alhoewel Nederland een dichtbevolkt land is, betekent dit niet dat we niet ontzettend veel prachtige natuur hebben. Een goede optie zijn natuurlijk de Waddeneilanden. Zeker in de aankomende lente kun je op de brede zandstranden en de prachtige wandel- en fietspaden heerlijk van de natuur genieten. Daarnaast zijn er ook veel gezellige dorpjes en zijn de hotels niet duur. Met een beetje mazzel zijn er in het voorjaar weer mogelijkheden om op een terrasje te gaan zitten.

Een andere fantastische optie is om Friesland van de Friese meren te gaan genieten. Sociale afstand houden is makkelijk wanneer je in een mooie zeilboot over het meer vaart.

Maastricht

Een van de mooiste steden van Nederland is Maastricht. Deze gezellige en historische binnenstad heeft gigantisch veel te bieden. Daarnaast zijn er ook glooiende heuvels, iets wat je in de rest van Nederland natuurlijk niet zoveel ziet. Je kunt er dan ook heerlijk wandelen- en er zijn veel fietsroutes.

Vakantieparken

Het is natuurlijk mogelijk om een leuk hotel te boeken in een natuurgebied of een van de grote steden die je wilt bezoeken, maar het is ook fantastisch om een lang weekend of een hele week in een vakantiepark te zitten. Er zijn veel vakantieparken Nederland waar je ontzettend kunt genieten van zowel de omgeving als wat het vakantiepark zelf te bieden heeft. Denk bijvoorbeeld aan vakantiepark Slagharen, waar je een heel attractiepark hebt om te bezoeken. Er zijn in bijna elke provincie wel leuke vakantiearken en je kunt ook heerlijk genieten van het zwembad en soms een jacuzzi. Ondanks de pandemie is het toch ontzettend fijn om wat vakantiedagen op te nemen en gewoon een week weg te kunnen.