Tips voor een zomer proof tuin

Tips voor een zomer proof tuin

17 januari 2021 0 Door Redactie

We zitten nu nog midden in de winter en nu zal je daardoor weinig tijd in je tuin door brengen. Maar in de zomer is dit natuurlijk wel anders. Daarom is het een goed plan om nu alvast te gaan nadenken over je tuin zomer proof maken. Waarschijnlijk ligt het er nu allemaal een beetje dor en dood bij en dan is het tijd om daar verandering in te brengen!

Opruimen

Grote kans dat jouw tuin vol ligt met blaadjes of met dode planten of bloemen. Tijd om dit allemaal netjes op te gaan ruimen en wat nieuws te planten. Ook kan je er voor kiezen om je gazon opnieuw te zaaien. De beste periode hiervoor is in april/mei. Dan is de temperatuur van de grond het best en is het vochtig genoeg. Ook kan je wat leuke kruidenplantjes planten zodat je in de zomer kan genieten van heerlijke verse kruiden.

Meubels

Daarna kan je gaan nadenken over het doel van je meubels. Het staat natuurlijk super gezellig om voor kleine rondje tafeltjes te kiezen (erg Ibiza) maar wanneer je frequent de barbecue tevoorschijn haalt of graag buiten eet in het algemeen is het toch echt beter om voor een goede tuintafel te kiezen. Gelukkig is het 2021 en koop je tuintafels lekker makkelijk online. Zo hoef je in deze tijd niet de drukke tuinwinkels te bezoeken.

Accessoires

Sierkussens maken zoveel verschil voor je tuin (of een andere soort buitenruimte)! Heb je een strakke tuin en vind je je zwarte lounge set maar kaal ogen? Met sierkussens heb je dat zo opgelost. Ze hoeven ook zeker niet veel te kosten, je kunt online namelijk super veel betaalbare opties vinden in alle soorten en maten. En als er iets is wat je tuin of buitenruimte altijd omhoog trekt (of het nu is om sfeer te creëren of je tuin een mooi geheel te maken) dan is het wel een goede lichtslinger. Helemaal Pinterest-ready natuurlijk maar ook gewoon heel erg gezellig.

Speelparadijs

Als je kleine kinderen hebt kunnen wat leuke speeltoestellen ook niet ontbreken natuurlijk. Denk bijvoorbeeld aan een ingebouwde salta trampoline. Super leuk voor de kids in de zomer en is ’s winters gemakkelijk af te dekken zodat jullie er de volgende zomer weer veel plezier van kunnen hebben. Een leuk speeltoestel van plastic met een glijbaan doet het ook altijd goed. Of wat dacht je van een ingebouwde zandbak? Super leuk als je ver van het strand woont maar je kinderen toch kennis wilt laten maken met zand en strand.