Tips om van je eigen badkamer een spa te maken

Tips om van je eigen badkamer een spa te maken

20 oktober 2020 Uit Door Redactie

De badkamer in huis is een plek waar je ’s ochtend je kan klaar maken voor de dag of waar je ’s avonds even heerlijk kan ontspannen na een lange dag. Om helemaal tot rust te komen kan je je badkamer upgraden en van je eigen badkamer een spa maken. Hier geven we je een aantal tips om met kleine aanpassingen van badkamer de meest ontspannen ruimte in je huis te maken.

Een Nis

Als je erg handig bent kan je een nis boven de toilet of in de douche creëren. Hier kan je mooie (geur)kaarsjes, een beeldje of parfum neerzetten. Kaarsjes in een badkamer zorgen vaak voor ontspanning. In de douche kan je shampoos in de nis zetten. Hierdoor staan ze niet direct in het zicht waardoor het veel opgeruimder lijkt. Als je geen nis wilt inbouwen kan je ook planken ophangen om kaarsen en geurtjes op te zetten. Vergeet de kaarsjes niet uit te doen na een bad sessie en zorg ervoor dat de kaarsjes ook niet in de buurt staan van een douchegordijn! 

Kunstzinnige accessoires

Kies voor wat kunstzinnige accessoires. In een wellness centrum of in een spa zie je vaak unieke accessoires. Als je van je badkamer een spa wilt maken, kan je dit ook doen. Dit betekent niet dat je helemaal je badkamer meubels moet vernieuwen. Je kan bijvoorbeeld geometrische spiegels laten plaatsen of een lijst met een mooi foto of poster ophangen. 

Luxe handdoeken en badjassen

Investeer ook in mooie handdoeken en badjassen. Luxe handdoeken geeft de badkamer meteen een luxe uitstraling en met een fijne badjas heb je zeker een spa-gevoel. Kijk op mamatotaal.nl over de beste tips bij het kiezen van een fijne badjas. Een mooie badjas is ook een heel mooi cadeau om te vragen of te geven, kijk hiervoor op papatotaal.nl

In een spa zie je vaak ook veel riet, bamboe en plantjes. Hierdoor ontstaat er een exotische sfeer. Dit kan je ook toepassen in je eigen badkamer. Ook kan je spelen met accessoires. Koop bijvoorbeeld een mooie zeepdispenser met bijpassende glazen of schaaltjes.