Tips om gezonder te leven

Tips om gezonder te leven

5 augustus 2021 0 Door Redactie

Een gezonde levensstijl betekent niet alleen fysiek goed in je vel zitten, ook mentaal draagt een gezonde levensstijl positief bij. Door gezonder te leven zal je merken dat je weer energie krijgt om er elke dag weer vol voor te gaan. Wil jij je daarom iets fitter voelen? Dan hebben wij een aantal tips voor je opgesteld die jou weer helemaal jezelf laten voelen!

Voldoende fruit en groente

Waar je vroeger misschien een hekel had aan het feit dat je twee stuks fruit per dag moest eten, kunnen we er deze dag alsnog van leren. Om een gezonde levensstijl aan te nemen moeten we allereerst beginnen met de voldoende inname van groente en fruit. Wat je voor jezelf aan kan houden is 500 gram groenten en 2 stuks fruit per dag. 

Onbewerkte koolhydraten

Voor een gezonde levensstijl hoef je vaak niet eens zo heel veel aan te passen aan je eigen voeding. Het is alleen een kwestie van de juiste producten binnen je eetstijl. Brood is bijvoorbeeld absoluut geen slecht product om binnen te krijgen, maar zorg er wel voor dat je voor onbewerkte koolhydraten gaat. Dit wil zeggen dat je wit brood kan vervangen door volkorenbrood en witte pasta door volkoren pasta.

Beweeg!

Bewegen is goed voor lichaam en geest. Ga er daarom op uit! Maak een wandeling met een vriend of vriendin, neem een abonnement bij een sportschool of doe een online salsacursus! Om jezelf tot beweging te krijgen is er vaak een stok achter de deur nodig. Ga daarom eens op zoek naar een sport buddy.

Voedingsstoffen

Als laatste is het belangrijk dat je de juiste voedingsstoffen binnen krijgt door bijvoorbeeld een sapje! Analyseer wat je tekort komt en waarin je dus meer van nodig hebt.