Terug naar toen: De 5 leukste Nintendo game boy Advance spellen

Terug naar toen: De 5 leukste Nintendo game boy Advance spellen

10 juni 2021 0 Door Redactie

Misschien ben je er vroeger wel mee opgegroeid, of misschien zegt het je helemaal niks; de Nintendo GameBoy Advance. Deze spelcomputer van Nintendo is de opvolger van de GameBoy Color en is waarschijnlijk de Nintendo game boy Advance die jij vroeger in huis had.  Of had jij zelfs al de Advance SP? Dit is de eerste GameBoy die je kon openklappen, waarvan de bovenkant uit een schermpje bestond en je met de onderkant de GameBoy kon “besturen”. leest.  In dit blog gaan we terug in de tijd en hebben wij een top 5 van de leukste Nintendo GBA games samengesteld en uit deze top 5 kan jij je eigen game boy advance review geven.

 

Pokémon Ruby en Sapphire

Met stip op nummer één staat deze geweldige Pokémon game. Dit spel is verkrijgbaar in twee versies, namelijk de Ruby en de Sapphire versie. Het verschil tussen deze versies is dat je in beide games verschillende Pokémon tegen kon komen. Bovendien was deze Pokémon game speciaal voor de GameBoy Advance ontworpen, waardoor verschillende elementen zoals de scherpte van het beeld en de kleuren extra goed naar voren kwamen.  Een echte klassieker waar je uren speelplezier mee kon beleven!

 

Super Mario World: Super Mario Advance 2

Wie kent Mario nou niet? Deze vrolijke Italiaanse loodgieter met zijn grote snor beleefd al heel wat jaren de grootste avonturen samen met zijn vrienden. De games van Mario zijn razend populair en hij heeft dan ook al in meer dan 200 games een rol gespeeld. Super Mario World voor de GameBoy Advance was ook een echte hit! Zo kon je er urenlang speelvermaak uithalen door de vele verschillende levels die steeds moeilijker werden. 

 

Namco Museum

Wat is er nou leuker dan één game spelen? Juist, meerdere games spelen! Speciaal voor alle twijfelaars onder ons was er vroeger het spel Namco Museum voor de GameBoy Advance. Dit spel bevatte een compilatie van verschillende games, zoals Pac-Man en Galaxian. De echte klassiekers waren hierop te vinden, waardoor je uren bezig kon blijven!
 

Pac-Man collection 

We blijven even bij de klassiekers en gaan naar onze nummer vier op de lijst; Pac-Man Collection. Grote kans dat je dit spel wel eens hebt gespeeld, waarbij het doel is om uit handen te blijven van de spookjes die in het doolhof ronddwalen. Naast de originele versie van Pac-Man bevatte dit spel ook andere versies van Pacman spellen. Een erg leuke compilatie voor alle Pac-Man liefhebbers.

 

The Legend of Zelda: A Link to the Past

Last but not least; The Legend of Zelda. Ook deze game is tegenwoordig nog steeds erg populair, echter wel in een nieuw jasje gestoken. Het leuke aan de Zelda game voor de GameBoy Advance is dat je de mogelijkheid had om de game met meerdere personen te spelen. Een echte must have voor iedere game-liefhebber.