Op fietsvakantie deze zomer

Op fietsvakantie deze zomer

22 juli 2020 Uit Door Redactie

Vanwege de wereldwijde pandemie gaan deze zomer veel mensen niet op vakantie. Vliegen is lastig en het is natuurlijk niet de bedoeling om in een drukke stad op vakantie gaan of met duizenden mensen op een strand te zitten. Maar er zijn nog wel andere leuke mogelijkheden voor een vakantie deze zomer. In dit artikel bespreken we de beste tips voor een fietsvakantie door Europa.

Kies je fiets

Alhoewel we in Nederland allemaal wel een fiets hebben, er zijn in Nederland een miljoen meer fietsen dan inwoners, is niet iedere fiets ideaal om mee op vakantie gaan. Wanneer je op fietsvakantie gaat zul je natuurlijk een boel bagage op de fiets meenemen. Dit betekent dat je een sterke en stevige fiets nodig hebt. Ook wil je natuurlijk een fiets hebben die makkelijk te repareren is wanneer je onderweg bent. Een van de beste soort fietsen die je tegenwoordig kunt kiezen voor een fietstocht is een e bike. Elektrische fietsen zijn in de afgelopen jaren ontzettend populair geworden als vervoersmiddel. E bikes zijn milieuvriendelijker dan bijvoorbeeld scooters of bromfietsen maar kunnen ook gebruikt worden voor langere afstanden en als gewone fiets. Wanneer je aan een lange, meerdaagse fietstocht begint is een e bike dus ideaal. Je kunt het gewoon zelf fietsen maar wanneer je echt te moe wordt of flink wind tegen hebt dan kun je de E bike het zware werk een tijdje over laten nemen.

Kies je route

De volgende stap wanneer je op fietsvakantie gaat is om een route te kiezen. Er zijn vele prachtige fietsroutes door heel Europa uitgestippeld die al door andere mensen ontdekt zijn. Je kunt beter voor een bestaande fietsroute kiezen dan het zelf allemaal uitvogelen. De fietsroutes zijn namelijk ontwikkeld om zo veel mogelijk autoluw te zijn en leiden vaak langs prachtige rivieren, monumenten en leuke dorpen. Ook is er bij uitgestippelde fietsroutes gedacht aan overnachtingsmogelijkheden, horeca en het inslaan van levensmiddelen. Je zult ook andere fietsers ontmoeten wat voor leuke contacten kan zorgen.

Bagage

Het is tijdens een fietsvakantie verstandig om zo weinig mogelijk bagage bij je te hebben. Dit is natuurlijk allemaal extra gewicht om mee te slepen. Tegelijkertijd is het ook zo dat je alles bij je wilt hebben dat je nodig hebt. Een slimme tip om gewicht te besparen is om bij je kleding te kijken naar lichtgewicht varianten. Bedenk ook dat als toch blijkt dat je iets nodig hebt het ook mogelijk is om het onderweg te kopen. Probeer qua gewicht aan bagage zo onder de vijftien kilo te blijven.