Online noten bestellen? Kies uit deze smaakvolle soorten

Online noten bestellen? Kies uit deze smaakvolle soorten

24 maart 2021 0 Door Redactie

Steeds meer mensen raken er terecht van overtuigd dat het eten van verse, onbewerkte noten een heel gunstige gezondheid heeft op de gezondheid. Noten bestellen is dan ook wat meer en meer mensen doen. Weet je niet welke notensoort het best bij je smaak past? Lees dan hieronder over de eigenschappen van vijf populaire notensoorten.

Cashewnoten

Cashewnoten behoren zonder twijfel tot de meest populaire soorten noten. Dit wordt ook wel bewezen door het feit dat wanneer je een notenmix koopt, dat cashewnoten hier vrijwel altijd deel van uitmaken. Gunstig aan cashewnoten is hoe dan ook dat deze ook ongezouten en ongebrand een goede en herkenbare smaak hebben. Verder kan van cashewnoten gezegd worden dat ze volop ijzer bevatten en dat ze veelvuldig in Aziatische keukens worden gebruikt.

Walnoten

Ook walnoten zijn uitstekend onbewerkt (rauw) te nuttigen. Bij een walnoot is het altijd weer de vraag hoe deze gaat smaken. De ene keer kun je er namelijk fruitige tinten in ontdekken, terwijl sommige walnoten juist een wat bittere smaak hebben. Walnoten bevatten verder enorm veel antioxidanten en verschillende mineralen.

Amandelen

Wanneer we het over amandelen hebben, praten we in feite over het zaad van amandelbomen. Officieel worden amandelen als fruit beschouwd. Doorgaans zijn ze een tikkeltje bitter van smaak. Ze zitten vol met onder meer vitamine E en magnesium.

Noten bestellen

Pistachenoten

In tegenstelling tot amandelen en walnoten hebben pistachenoten een smaak die ietwat zout aan doet. Net als cashewnoten zijn pistachenoten daarom zeer geschikt om tijdens feestjes en bijeenkomsten te serveren. Dit kun je met een gerust hart en een gezond geweten doen, want pistachenoten geven de eter onder meer veel fosfor, vitamine B1 en de nodige mineralen.

Pecannoten

Tenslotte mogen pecannoten niet onbesproken blijven in dit artikel. Dit zijn noten met zoetige ondertonen die vooral veel zink en vitamine B1 bevatten.