Jezelf helpen om af te vallen voor de zomer

Jezelf helpen om af te vallen voor de zomer

5 mei 2021 0 Door Redactie

De zomer komt er weer aan en dat betekent dat veel mensen er weer wat beter uit willen gaan zien. In de winter komen de meeste mensen namelijk wat aan. Dit komt omdat we in de winter minder bewegen maar ook omdat er veel verleiding is in de wintermaanden. Denk maar eens aan sinterklaas, kerst en al het lekkers wat daarbij komt kijken. Aangezien we dan toch vaak in grotere warmere kleren lopen zie je de kilo’s ook wat minder zitten. Maar nu de lente al een tijdje is aangebroken heeft men toch weer zin om een beetje af te vallen en weer klaar voor de zomer te zijn. In de zomer dragen we iets vaker een jurkje of een korte broek, dus dan is het fijn als je je goed in je vel voelt. Het helpt dan soms om wat meer op de voeding te letten of wat meer te bewegen. 

 

Gemakkelijk dieet plan

Het bewegen lukt bij de meeste mensen door het lekkere weer vaak wel. We gaan er iets meer op uit en maken ook meer wandelingen dan in de winter. Op de voeding letten is voor sommige mensen wel wat lastiger. Maar hier zijn gelukkig ook oplossingen voor. Zo is een gemakkelijk dieet plan een goede eerste stap. Het is namelijk belangrijk om het niet te lastig voor jezelf te maken. Want hoe ingewikkelder je je dieet maakt, hoe lastiger het is om dit vol te houden. Begin daarom simpel en maak het jezelf gemakkelijk. Wil je bijvoorbeeld binnen een korte tijd toch een gezond en eiwitrijk diner op tafel. Zoek dan oplossingen die bij jou passen. Zorg er ook voor dat je houvast hebt. Bestel je eten bijvoorbeeld online en vraag begeleiding bij een voedingscoach als je zelf moeite hebt met het samenstellen van een dieet. 

 

Minder verleiding

Wanneer je zorgt dat je de juiste voeding in huis hebt en een plan hebt opgesteld is de kans een stuk groter dat je je hieraan houdt. Een goede tip is om geen lekkere dingen in huis te halen. Zodra je ze in huis hebt liggen is de kans groot dat je de verleiding lastig kan weerstaan wanneer je trek hebt. Als je daarentegen juist gezonde tussendoortjes in huis halt kan je die pakken wanneer je trek hebt. Soms is het een kwestie van jezelf een beetje helpen. Het kan zo een stukje makkelijker zijn om af te vallen. Want makkelijk afvallen lukt beter als je de juiste voeding in huis hebt. Zo kan ook jij de zomer beginnen met een gewicht waar je blij mee bent!