Interieur herfstklaar maken

Interieur herfstklaar maken

7 oktober 2020 Uit Door Redactie

Yes! De herfst komt er weer aan en dit betekent dat het weer tijd is om na een lange dag op de bank te ploffen onder een deken om je favoriete serie te kijken. De een baalt dat de zomer voorbij is, terwijl de ander ervan geniet dat de dagen korter worden en het kouder wordt. Nu we veel thuis moeten en werken en dus meer thuis zijn dan ooit is het een goed idee om je interieur een herfst upgrade te geven. Vind hieronder een aantal leuke en simpele idee├źn. 

Begin met de kleuren in je huis. Daarmee wordt niet bedoeld dat je hele muren moet gaan schilderen maar juist de kleine accessoires moet aanpassen. Voeg wat extra kussens toe aan de bank. Kussen geven meteen een huiselijke sfeer. Vervang de hoesjes van je bestaande kussen. De kleuren rood, oranje, mosterdgeel en bruin stralen herfst uit. Je kan ook de waxinelichthouders, grotere kaarsen, onderzetters, placemats etc. vervangen. Je kan het zo gek maken als je zelf wilt. Je kan bijvoorbeeld ook mooie pompoenen of herfstbloemen op tafel zetten. 

Je kan je bank ook meer decoreren door plaids erop te leggen. Je kan kiezen voor een hele mooie plaid. Deze zijn vaak wat duurder en liggen er meer voor de sier. Koop wat goedkopere plaids die je lekker over de bank kan hangen. Toe aan een grotere verandering?  Kijk ook op woonkanjer.nl als je zin hebt om je zithoek anders in te delen. 

Kaarsjes zien er gezellig uit en geven warmte. Plaats wat grote kaarsen op tafel en wat kleinere kaarsjes op de salontafel of vensterbank. Als je van lekkere geuren houdt kan je ook voor geurkaarsen kiezen. Deze geur kan best snel overheersen, dus wees er zuinig mee. 

Een vloerkleed kan ook echt een verschil maken in je huis. Een vloerkleed maakt je zithoek meteen wat sfeervoller en daarnaast krijg je geen koude voeten. Ga voor een mooie bruine of beige kleur. Als je geen openhaard hebt, kan je verwarming hoger zetten. Benieuwd hoe je aan het eind van het jaar niet voor verassingen komt te staan als de energierekening binnenkomt? Kijken dan op goedomtedelen.nl

Zorg dat je in de herfst ook genoeg buitenkomt. Maar af en toe is een lekkere wandeling of ga op de fiets erop uit. Hierdoor houd je je weerstand op peil en houd je je hoofd lekker fris.