Houten bar kopen

Houten bar kopen

16 september 2021 0 Door Redactie

U heeft een restaurant, bar, kroeg of wellicht wilt u een houten bar kopen voor huis. Dat betekent dat u zich aan het oriënteren bent in de wondere wereld van houten bars. U komt er dan al snel achter dat er ontzettend veel verschillende soorten, maten en types bars bestaan. Maar welke bar is het nou meest geschikt voor u? In dit bericht wil ik u meenemen om de eerste stappen te zetten om de juiste keuze te maken wanneer u een houten bar kopen gaat.

Locatie van de bar

Wellicht klinkt deze stap wat voor de hand liggend, echter zit er best veel verschil in allerlei bars dat het goed is om te weten deze allemaal neergezet kunnen worden en welke sfeer deze uit kunnen stralen. De meest traditionele bar is uiteraard de houten, bruine bar. Mooie houtgesneden elementen, verschillende panelen aan de voorkant. Dit is de meest voorkomende bar. Als u in een café, doorgaans een bruine kroeg of stamcafé kijkt, dan zult u deze houten bar tegenkomen. Ook tussen deze bars is nog onderscheid te maken, te weten:

  • Empire
  • Queen
  • Engels
  • Luifelbar

Soorten bars

De bars die in het bovenstaande lijstje worden benoemd hebben elk hun eigen kenmerken. Te beginnen bij de Empire bar. Deze wordt doorgaans gekenmerkt door het ‘kroontje’ in de vorm van een driehoek op de bovenkant van de achterbar. Ook de rechte hoeken en vormen zijn kenmerken. De queenbar is in dat opzich eleganter maar blinkt weer uit in de grootte van de bar. De engelse bar kenmerkt zich door de houten details en elementen aan de voorbar.

Zoals de naam van de luifelbar al doet vermoeden, heeft deze een dakje. Dit dakje, de luifel, verbindt de voorbar met de achterbar. De luifelbar is doorgaans de kleinste bar qua de formaat. Deze is dan ook uitermate geschikt als thuisbar.