Houd je voedsel lekker warm met een chafing dish

Houd je voedsel lekker warm met een chafing dish

21 september 2021 0 Door Redactie

Wanneer je de lekkerste maaltijden hebt klaargemaakt spreekt het voor zich dat je er zeker van zal willen kunnen zijn dat deze perfect op de gewenste temperatuur kunnen worden gehouden. De zogenaamde chafing dish maakt dit mogelijk. Voor dit handige horeca hulpmiddel geldt dat ze in staat is om alle bereide gerechten heerlijk op temperatuur te houden tot ze klaar zijn om opgediend te worden. Ben jij ook van plan om één of meerdere van deze chafing dishes te kopen, maar zou je er toch graag eerst nog wat meer over te weten willen komen? Dan is het zeker interessant om je even te verdiepen in de informatie die je hieronder aantreft.

Hoe werkt een chafing dish?

Een chafing dish zorgt er dus voor dat het voedsel warm kan worden gehouden. Dit gebeurt door middel van indirecte verhitting. Door middel van brandpasta vindt er een verhitting plaats van een ondiepe water pan. Op haar beurt zorgt zij voor het verwarmen van de voedselpan die er zich boven bevindt. Chafing dishes staan er in de praktijk algemeen om bekend niet alleen een voordelige, maar bovendien ook een praktische manier te zijn om voedsel warm te houden. Dit komt bijvoorbeeld uitstekend van pas tijdens een buffet. Voor de handzame brandpasta blikken geldt dat ze beschikken over een brandtijd die varieert van twee tot zes uur. 

Elektrische evenals inductie chafing dishes 

Voor de elektrische evenals de zogenaamde inductie chafing dishes geldt dat ze geschikt zijn voor (semi) permanente buffet installaties. Bovendien is het zo dat zij het risico elimineren waarvan sprake is bij het gebruik van brandpasta. Voor elke chafing dish geldt dat ze bestaat uit drie onderdelen. Het gaat hierbij om: 

  1. Een frame; 
  2. Een waterpan; 
  3. Een deksel; 

Het spreekt voor zich dat er wel op de markt een keuze kan worden gemaakt uit verschillende formaten van chafing dishes. Ongeacht het formaat waarvan sprake is, is het wel zo dat er in elk geval sprake zal zijn van een functie als warmtegeleider. Voor chafing dishes geldt dat ze niet zijn bestemd voor het bereiden van voedsel. Dit is een zeer belangrijk aandachtspunt om rekening mee te houden. Ze worden dus in de praktijk louter en alleen gebruikt om warme voedingswaren op temperatuur te houden. Voor het beste resultaat wordt het in de praktijk steevast aangeraden om eerst het voedsel te verhitten in de oven.

Ervaar zelf het gemak van een chafing dish in jouw horecazaak

Voor menig aantal horecazaken geldt dat het zeer interessant kan zijn om de beschikking te hebben over een zogenaamde chafing dish. Dit geldt niet alleen voor bijvoorbeeld restaurants die een buffetvorm aanbieden aan hun klanten, maar ook voor met name hotels. Door gebruik te maken van deze handige artikelen zal je kunnen vaststellen dat het mogelijk wordt om al jouw gerechten heerlijk op temperatuur te houden. Dit bovendien op een zeer eenvoudige en daarnaast ook nog eens erg hygiënische manier. Ook dit laatste is natuurlijk zeer belangrijk. Hoe dan ook mag het duidelijk zijn dat er ongelofelijk veel interessante redenen bestaan om ervoor te kiezen om gebruik te maken van een chafing dish in jouw horecazaak.