Het lekkerste pannenkoeken recept!

Het lekkerste pannenkoeken recept!

21 juni 2021 0 Door Redactie

Ben je al een tijdje op zoek naar een goed recept om pannenkoeken te bakken? Dan hebben wij goed nieuws! Wij weten namelijk het beste pannenkoeken recept ooit! Het is een snel en gemakkelijk recept, in een paar stappen heb je heerlijke pannenkoeken op jouw bord! Hieronder kan je het recept vinden met de benodigdheden en de nodige stappen!

Veel plezier met dit pannenkoeken recept!

Smakelijk!

pannenkoeken recept

Wat heb je nodig?

voor 4 personen:

– 5 deciliter melk

– 2 eieren

– 200g patisseriebloem

– een scheutje arachideolie

– 40g boter

Hoe gaan we aan de slag?

1. We starten met het maken van het beslag. Meet de hoeveelheid melk af en doe deze in een mengkom, hierbij voeg je ook de bloem en de eieren aan toe. Meng dit al een beetje door elkaar.

2. Laat ondertussen ook de boter smelten op een laag vuurtje. Als de boter helemaal is gesmolten mag je het ook bij het mengsel gieten.

3. Mix de hele inhoud met een mixer of met de hand tot een glad beslag. Let op dat er geen brokjes meer aanwezig zijn in het deeg. Goed mixen is dus de boodschap!

4. Vet de pan in met wat arachideolie, dit kan je met een borsteltje doen. Verhit de pan en schenk een portie beslag in. Let erop dat je geen te dunne of geen te dikke pannenkoeken gaat bakken. Probeer ook de ideale stand van het kookuur te vinden, zorg dat het niet op de maximum stand staat.

5. Zodra de rand van de pannenkoek een beetje krokant wordt is het tijd om hem om te draaien, hierbij gebruik je best een bakspaan. Zorg dat je de pannenkoek ook niet te snel omdraait, anders kunnen de pannenkoeken mislukken.

6. Als je de pannenkoek hebt omgedraaid laat je deze nog heel even bakken. Als beide kanten goudbruin zijn dan is je pannenkoek klaar en kan je aan tafel!

Tip:

Je kan de pannenkoeken beleggen met wat je ook wil. Denk bijvoorbeeld maar aan suiker, chocopasta,…

Laat de pannenkoeken smaken!