Het kopen van een blokhut

Het kopen van een blokhut

21 september 2020 Uit Door Redactie

Wil jij de uitstraling van je tuin verbeteren? Dan is het een goed idee om een mooie blokhut in de tuin te plaatsen. Want zeg nou eerlijk, wie vindt een blokhut nou niet mooi? Een blokhut is een klein huisje of schuurtje dat uit houten stammen of balken bestaat. De hutten worden al een lange tijd gebouwd. De eerste blokhutten werden al duizenden jaren voor Christus gebouwd. Ook tegenwoordig kun je deze hutten nog kopen. Nu doen ze vooral vaak dienst als tuinhuisje. Er zijn verschillende huisjes te verkrijgen die speciaal voor dat doeleinde gebouwd zijn. Ben jij benieuwd waar je op moet letten als je een dergelijk huisje aan wilt schaffen? Lees dan verder!

Het design van de blokhut

Als je een tuinhuisje uitkiest, dan let je uiteraard eerst op het ontwerp. Het is belangrijk dat het huisje goed op jouw tuin aansluit. In dit geval kies je voor de stijl van een blokhut, maar er zijn ook andere tuinhuisjes om uit te kiezen. Gelukkig zal deze stijl niet snel misstaan. Bovendien heeft ook lang niet iedere blokhut dezelfde stijl. Om die reden is het aan te raden om je goed in de mogelijkheden te verdiepen. Kies jij bijvoorbeeld voor houten stammen of juist voor balken? En welke kleur moet de hut precies hebben? Dat zijn allemaal zaken om over na te denken als je een nieuw tuinhuisje aan wilt schaffen.

Ook de afmetingen spelen een rol

Vervolgens spelen ook de afmetingen nog een rol. Hoeveel opbergruimte heb jij nodig? Of wil je het huisje juist gebruiken om een loungeset in te plaatsen? Ga goed na hoeveel ruimte je nodig hebt en ook welke invloed de afmetingen op de uitstraling van het huisje en de tuin hebben. Belangrijk is dat het huisje niet te groot is. Je wilt immers niet dat het huisje de halve tuin in beslag neemt. Dat is niet alleen onpraktisch, maar het ziet er ook minder mooi uit. Goed meten is dus echt een must.

Maatwerk is eventueel ook een optie

Uiteraard hoef je een blokhut niet altijd kant en klaar te kopen. Je kunt ook voor maatwerk kiezen. Een of meerdere specialisten zullen de hut dan voor je in elkaar timmeren. Maatwerk is over het algemeen wel duurder. Het is dan ook aan te raden om even voor jezelf na te gaan of maatwerk wel of niet essentieel is. De kans is ook groot dat je een kant en klaar huisje vindt dat aan al je eisen voldoet.

Verschillende partijen

Er zijn verschillende partijen waar je tuinhuisjes en dus ook blokhutten kunt aanschaffen. Het is aan te raden om de diverse partijen met elkaar te vergelijken. Kijk niet alleen naar de prijs, maar ook naar de kwaliteit en uitstraling van de hutten. Een kwalitatieve hut kan jarenlang meegaan. Zo’n hut mag dus best iets meer kosten. Uiteraard dien je wel rekening te houden met je eigen budget. Dat zijn dus factoren die je tegen elkaar af moet wegen. Hoe je de kwaliteit van verschillende aanbieders kunt vergelijken? Onder andere op basis van recensies!