Glijmiddel

Glijmiddel

2 juli 2021 0 Door Redactie

Glijmiddel, dat in vele soorten en maten verpakking bestaat van verschillende fabrikanten en merken, wordt gebruikt tijdens geslachtsgemeenschap. Er zijn veel goede redenen om glijmiddel te gebruiken tijdens seks: het vermindert wrijving op de vagina (die de sensatie verhoogt), het voorkomt dat de penis geïrriteerd wordt door je huid, en sommige studies geven aan dat het de ervaring voor mannen verbetert. Ja, smeermiddel is goed voor het minimaliseren van wrijving tijdens seks en het helpt ook om de sensatie tijdens het voorspel en tijdens de geslachtsgemeenschap te vergroten. In deze blog behandelen we aan aantap tips om u te helpen het meeste uit smeermiddel te halen.

Irritatie

Het is een goede optie om glijmiddel te gebruiken als je vaginale droogte of irritatie hebt. Als u irritatie problemen heeft, dan is het belangrijk dat u smeermiddelen kiest die de gevoelige huid rond de vaginale opening niet irriteren. Eén type smeermiddel dat heel goed werkt voor mensen met droogteproblemen is op water gebaseerde smeermiddelen. Op water gebaseerde smeermiddelen zijn gemakkelijk op te ruimen, ze zijn vrij van geur, en ze hebben de neiging om een koele, frisse geur te hebben. Dit verschilt natuurlijk per merk, dus het is belangrijk om goed op de verpakking te lezen wat u kunt verwachten van het glijmiddel. Een op olie gebaseerd glijmiddel is een goede optie als u meer dan gemiddeld geslachtgemeenschap heeft. Olie gebaseerd glijmiddel blijft meestal langer zitten dan op waterbasis, omdat olie een natuurlijk smeermiddel is. Als u de neiging heeft veel geslachtsgemeenschap achter elkaar te hebben, kunnen op olie gebaseerde smeermiddelen uw beste optie zijn. Ze hebben echter de neiging om een kortere houdbaarheid te hebben dan de glijmiddelen op waterbasis.

Anti conceptie middelen

Als u merkt dat uw condooms of andere anti conceptie middelen niet zo goed als ze zouden werken, kan een smeermiddel uw beste optie zijn. Door het glijmiddel blijft bijvoorbeeld de condoom beter zitten en glijd deze er minder snel af omdat er minder wrijving is. Hoewel smeermiddel veilig en effectief is, kan het nog steeds gevaarlijk zijn als het niet goed wordt gebruikt, lees daarom altijd de handleiding die bij het product geleverd werd. De voordelen van het gebruik van smeermiddel bij uw condooms zijn duidelijk. Naast het beschermen van uw lichaam en geslachtsdelen tegen SOA's, laten ze tijdens seks meer comfort toe door een verbeterde sensatie te creëren. Een ander voordeel van smeermiddel is dat het het aantal condoomscheuren vermindert.