Gezond uit eten gaan!

Gezond uit eten gaan!

21 september 2021 0 Door Redactie

Wil jij op gezondere voet verder? Dan wil je natuurlijk ook op je eten letten als je uitgaat eten. Maar hoe? Soms kan dit lastiger zijn dan je denkt en daarom helpen wij je graag hierbij! 

Bereid je voor op het etentje

Je kunt je thuis al voorbereiden op het etentje. Het is namelijk niet slim om de hele dag niks te eten en vervolgens uitgehongerd aan te komen in het restaurant. Wanneer je gaat dineren in Zwolle kun je dus het beste de hele dag al letten op je voeding en dan voornamelijk dat je die dag al genoeg binnen hebt gekregen. Daarnaast kun je op de voorhand vaak al de menukaart bekijken op de website van het restaurant waar je heen gaat. Op dat moment kun je voor jezelf al uitzoeken wat er in de gerechten zit. 

Niet te veel gangen

Wanneer je dan eenmaal aan bent gekomen bij bijvoorbeeld Blij in Zwolle, dan is het goed om niet te veel gangen te bestellen. Van één gang zal je namelijk vol genoeg zitten. Vaak zit er ook in het desserts enorm veel suikers die in eerste instantie erg lekker zijn, maar wel vol zitten met toegevoegde suikers. Ga daarom alleen voor een hoofdgerecht!

De beste maaltijd

Als je gezond wilt eten, kun je het beste gaan voor een gerecht met veel groenten. Groenten zitten vol vitamines en het vult goed! Daarbij zijn sauzen altijd het slechtste wat je bij een gerecht kan nemen als je op de gezonde tour verder wilt gaan. Vermijd dus zoveel mogelijk sauzen.