Een taartenwinkel beginnen iets voor jou?

Een taartenwinkel beginnen iets voor jou?

15 december 2020 0 Door Redactie

Is jouw passie bakken, een taart of cake mooi versieren en word je daar gewoon heel blij van? Misschien is het dan wel een hele mooie kans om een taartenwinkel te beginnen. Wie wil er tenslotte niet een mooie verjaardagstaart, bruidstaart of bijvoorbeeld mooi versierde cup cakes tijdens een event? Bij eten is het toch zo dat een mooi aanzicht heel belangrijk is en iedereen wil tijdens een verjaardag, trouwerij of een event wel iets te eten hebben. Er liggen dus voor jouw hobby zeker nieuwe kansen om uit te breiden naar een eigen taartenwinkel voor de verkoop van heerlijke baksels. 

Alleen is een eigen taartwinkel iets voor jou? Daar helpen wij jou graag mee op weg in deze blog. 

Van hobby naar taartenwinkel

Vaak ontstaan dingen vanuit een hobby en de kans is erg aanwezig dat jouw hobby momenteel ook betrekking heeft tot het maken van taarten of cakes. Alleen je nu op het punt bent om er serieus werk van te maken. Voor het maken van taarten heb je uiteraard bakspullen nodig, zoals je zelf ook wel weet en anderen hebben dit ook nodig. Bekijk daarom eerst of daar vraag naar is en of jij dat anderen kunt bieden. 

Taarten zijn tegenwoordig ware kunstwerken. Een verjaardag, jubileum, geboorte of bruiloft is niet compleet zonder een heerlijke, prachtige taart. Daarom is het zeker een interessante branche om een eigen taartenwinkel te starten. Naast de particuliere kant hechten ook steeds meer bedrijven waarde aan mooie en representatieve hapjes op hun kantoor of tijdens een event. Het begin dus allemaal met een idee. Je kunt er voor kiezen om zelf taarten te maken en deze te verkopen, maar je kunt ook de taartenwinkel zijn die de spullen verkoopt voor het maken van een overheerlijke taart of cake. Het is dus in eerste instantie belangrijk om dat eerst jezelf af te vragen.

Online, offline of beide?

Het is dus eerst belangrijk om te bekijken wat je graag wilt verkopen en of dit online is of wellicht in een fysieke winkel. Zet daarvoor ook goed de voor- en nadelen van beide opties naast elkaar. Bij een winkel heb je tenslotte ook te maken met de huurkosten en offline zijn de kosten van een website natuurlijk veel goedkoper. Ook zou je online kunnen aanbieden dat je mooie en lekkere creaties maakt en deze vervolgens bezorgd of laat bezorgen met een speciale koerierdienst. Uiteraard kun je ook een combinatie van beide doen, maar dat is natuurlijk helemaal aan jezelf wat jij daarin prettig vindt. 

De eerste stap zetten 

Wanneer je er uit bent wat je precies wilt gaan doen met een onderneming als taartenwinkel is het tijd om daarin de eerste stap te zetten. Je gaat je bedrijf vormgeven. Alleen hoe ga je starten? Alles begint dus bij een plan en idee voor een onderneming daarna is het zaak om dat plan en idee te verwezenlijken naar een echt concreet plan en doel. Welke van beide opties je ook kiest, er komt ook een punt bij kijken en dat is prijsbepaling. Hoeveel vraag je voor je taarten? Als je die optie hebt gekozen. Of wat kosten je producten die je aanbiedt? Een belangrijk onderdeel.

Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken hoe jij jezelf op de markt kunt zetten samen met je taartenwinkel en zo ook klanten hebt. Zonder klanten wordt het hebben van een onderneming natuurlijk heel lastig. Ga je daarom inschrijven bij de Kamer van Koophandel, zodat je ook staat ingeschreven als een officieel bedrijf. Kijk vervolgens naar hoe jij je taartenwinkel wilt vormgeven. Dus een huisstijl met logo, website wel of niet? Een pand voor je winkel? Belangrijke dingen om over na te denken wat daarin handig is voor jou. 

Tot slot wil je natuurlijk ook klanten werven. Dit kun je op verschillende manieren aanpakken. Mond-op mond reclame of aan de hand van flyers. Extra opvallen kan ook met online marketing. Of door gebruik te maken van social media marketing. Ook een belangrijk onderdeel om je bewust van te zijn.