Een high speed blender is duur maar kan je geld besparen

Een high speed blender is duur maar kan je geld besparen

11 oktober 2021 0 Door Redactie

Waarbij je een goedkope blender kunt kopen voor enkele tientjes, is de moderne high speed blender duurder. Dus waarom zou jij dat extra geld uitgeven voor een duurdere blender wanneer je ook een goedkope blender kunt kopen? Hoewel de goedkope blender in aanschaf voordelig is, ben je aan het eind misschien toch meer kwijt. Want de mogelijkheden die een blender biedt, kan je geld besparen. Door het gemak ga je sneller dingen zelf maken. In dit artikel lees je meer over blenders en zul je inspiratie krijgen om zelf ook zo’n ding in huis te halen.

Snel en makkelijk koken

Deze blender is wat zwaarder dan een goedkope blender. Idealiter zet je hem op het aanrecht en laat je hem daar altijd staan. Want je zult hem meer gebruiken dan een normale blender. De reden hiervoor is simpel, de high speed blender biedt veel meer mogelijkheden. Of je nu een smoothie, soep, saus of dip wilt maken, met een blender mix je de ingrediënten erin en hij crusht eigenlijk alles. Zelfs ijsblokjes, noten en koffiebonen kan deze blender gewoon fijn malen. Bovendien hebben sommige blenders een automatisch reinigingsprogramma. Je zet hem daarop aan om je blender zichzelf schoon te laten maken. Zo wordt koken wel heel makkelijk.

Een high speed blender maakt dat je gezonder eet

Wanneer je soep of saus maakt, dan moet de groente al aardig zacht zijn om hem goed te kunnen pureren. Een high speed blender heeft deze eis niet, die crusht het gewoon. Dus je kookt je groentes minder lang waardoor gezonde vitaminen behouden blijven. Hierdoor eet je gezond en haal je meer voedingsstoffen uit iedere gram eten. Wat men nog wel eens vergeet, is dat eten niet alleen om smaak of volume gaat, maar draait om het binnenkrijgen van voedingsstoffen. Een blender helpt jou om die gezonde voedingsstoffen binnen te krijgen en zal je zeker inspireren om lekkere gerechten te maken. 

Zelf babyhapjes maken met de high speed blender

Waarbij de kok vroeger het eten voor de baby en peuter met een roerzeef moest fijnmalen, zijn we later overgestapt op babyhapjes uit potjes. Toch komt de tijd van zelf babyhapjes maken met de high speed blender weer terug. Want extra koken voor je kleintje, of een paar uur in de keuken een grotere hoeveelheid babyhapjes maken, kan je flink geld helpen besparen. Maak vooral in één keer een grotere hoeveelheid. Je kunt de extra porties vast verdelen en in bakjes in de vriezer leggen. Wanneer je een keer iets eet wat niet geschikt voor je kleintje is, dan pak je een babyhapje uit de vriezer. Hetzelfde geldt voor het maken van soep en saus. Maak met je blender wat extra porties en vries het in. Zo heb je voor jezelf ook altijd een snelle hap op tafel!

Garantie en duurzaamheid

Een high speed blender heeft een grotere motor waardoor, om hem goed te laten werken, voor de andere materialen sterkere opties gekozen zijn. Je high speed blender krijgt van sommige fabrikanten meer dan vijf jaar garantie! De kans dat deze blender lang mee gaat, is er groot. Je kan ook veel blender recepten vinden!