Dit was me een gedoe zeg

Dit was me een gedoe zeg

26 augustus 2020 Uit Door Redactie

Ik beschik al een tijd over mijn rijbewijs en ik heb al vele kilometers afgelegd, maar gelukkig had ik voorheen nog nooit een ongeluk meegemaakt. Ik was ook zeker niet van plan om ooit in een ongeluk terecht te komen, maar daar heb je vaak geen invloed op. Een ongeluk kan zomaar plotseling gebeuren door bijvoorbeeld het toedoen van een ander. Dat was afgelopen maand ook bij mij het geval. Ondanks dat ik altijd alert ben ik het verkeer en mij volledig focus op het rijden, ben ik in een botsing terecht gekomen. Het was een normale doordeweekse dag waarop ik na een lange dag werken richting huiswaarts ben gegaan. Het was wel aan het regenen en daardoor waren de wegen iets gladder dan gewoonlijk. Voor mij ontstond er een soort van ontstopping van veel auto’s. Waarschijnlijk is er voor mij een botsing ontstaan waardoor veel auto’s gingen afremmen. Ik had dat op tijd in de gaten en kon nog tijdig afremmen en tot stilstand komen. Vervolgens heb ik mijn gevarenlichten aangezet voor de automobilisten achter mij in de hoop dat zij de ontstopping in de gaten zouden krijgen.  Maar dat heeft niet geholpen, want kort daarna voelde ik ineens een harde klap van achteren. Een auto achter mij wist niet op tijd af te remmen en is jammer genoeg tegen mij aan gebotst.

Nog een lange nasleep

Ik heb veel last overgehouden van de botsing. De dagen na de botsing voelde ik een stekende pijn in mijn onderrug. Daarom heb ik maar even een bezoekje gebracht aan de huisarts. Uit die controle bleek dat ik hoogstwaarschijnlijk een whiplash heb opgelopen. Ik kreeg het advies om veel rust te nemen en om langzamerhand wat oefeningen te doen bij een fysiotherapeut. Naast de deuk in mijn auto heb ik nog meer kosten gemaakt. Deze kosten wilde ik graag ook verhalen bij de tegenpartij. Ik ben op zoek gegaan naar een letselschade bureau die mij hierin konden adviseren en mij konden bijstaan tijdens het juridische proces. Achteraf gezien was dat een goede keuze die ik gemaakt heb, want ik heb met succes een letselschadevergoeding kunnen ontvangen. Het was wel een gedoe om alles rond te krijgen, maar ik heb dit hoofdstuk gelukkig nog met een goed gevoel af kunnen sluiten. Voortaan weet ik nu ook wat ik moet doen, mocht ik nog ooit in een ongeval terecht komen of te maken krijgen met een vorm van letselschade.