Dit heb ik altijd al eens willen doen

Dit heb ik altijd al eens willen doen

10 januari 2021 0 Door Redactie

Het nieuwe jaar is begonnen en ik zou graag willen beginnen met een nieuwe start. Ik ben vorig jaar afgestudeerd en het is tijd om eens wat nieuwe dingen uit te proberen. Soms is het goed om uit je comfortzone te stappen. Dingen te proberen waarvan je zelf zou denken dat je die nooit zou doen. Ik ga het doen.

Ik ben niet creatief

Het eerste wat ik ga doen is een cursus schilderen. Ik zou niet weten waar ik moet beginnen als ik een canvas voor mij heb. Ik ben eigenlijk helemaal niet goed in het fantaseren en dingen bedenken. Daarom is het juist een goede oefening om eens uit die comfort zone te stappen en maar gewoon te doen. Ik heb het stiekem altijd al willen leren. De cursus bevat schilderen met olieverf. Ik krijg basistechnieken mee en kan daaruit voortgroeien. Het zijn 18 lessen die ik ga volgen. Gelukkig kan het allemaal op mijn eigen tempo. Wat ga ik precies leren in deze cursus? Ik krijg alle informatie over de basis van schilderen, de geheimen van olieverf, ik leer met het materiaal omgaan en aan de hand van videolessen en opdrachten word ik een stuk beter. Ik heb mijn beste vriendin Sonja zo ver gekregen om ook gezellig mee te doen. Zij is de creatieveling in onze vriendengroep, dus ik denk dat zij mij ook een hoop kan leren.

Een stapje verder

Na het schilderen, wat ik er leuk vond, wilde ik een workshop tekenen volgen. Dit is op aanraden van mijn moeder. Zij is zelf teken docent op de middelbare school. Ze vond het altijd erg jammer dat ik het niet had opgepakt. Bij deze, wil ik haar graag trots maken. Deze workshop duurt drie uur en het zijn 21 lessen. Ik leer alles over de basis van tekenen, de geheimen van het kijken kennen, de materialen te gebruiken en aan de hand van videolessen en opdracht zal ik uiteindelijk beter kunnen tekenen. Iedereen kan tekenen, wordt mij altijd verteld. Eerst was ik het daar niet mee eens, maar na het volgen van deze cursus kan ik wel anders spreken. Ik heb geleerd beter te kijken, hierdoor wist ik wat wel en niet mooi was. De basistechnieken van tekenen heb ik nu zeker onder de knie.

Nu is het tijd om dit op te pakken en er mee door te gaan. Het is mij zo goed bevallen, dat ik eigenlijk het penseel niet meer kan loslaten.