De meeste populaire interieur trends

De meeste populaire interieur trends

15 maart 2021 0 Door Redactie

Er zijn veel verschillende redenen te bedenken waarom je je interieur zou kunnen willen aanpassen. Zo zou je bijvoorbeeld een baby'tje kunnen verwachten, of een nieuw bedrijf aan huis kunnen zijn gestart. In beide gevallen zul je iets aan je interieur moeten veranderen, denk aan kindersloten of het inrichten van een kantoorruimte. Maar soms ben je ook gewoon toe aan iets nieuws. Een leuke nieuwe stoel, of een nieuwe kleur verf op de muur, kan je woonkamer namelijk helemaal opfrissen. Maar waar kies je voor? Om je een beetje op weg te helpen, hebben wij drie van de meest populaire interieur trends voor je op een rijtje gezet.

Een goede lichtbron

Licht is ongelooflijk belangrijk in iedere ruimte. Maar vooral in de ruimtes waar veel tijd word doorgebracht. Denk bijvoorbeeld aan de woonkamer en de keuken, maar ook aan kantoorruimtes aan huis. In kamers met mooie grote ramen, is het slim om zoveel mogelijk gebruik te maken van het natuurlijke licht. Om toch je privacy te bewaren, kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld bamboe jaloezieën voor de ruiten te plaatsen. In ruimtes met minder natuurlijk licht, kun je kiezen voor mooie stijlvolle lampen. 

Kunst aan de muur

Er is nog een andere gemakkelijke manier om je interieur snel een opfrisser te geven. Namelijk het veranderen van de kunst aan de muur. Denk bijvoorbeeld aan schilderen, prints en fotolijstjes. Door deze regelmatig van plek te veranderen, creëer je steeds opnieuw een frisse look in je woning. Maar je kunt natuurlijk ook op zoek gaan naar nieuwe kunst. Kijk dan vooral naar kunst dat overeen komt met de stijl en kleuren in de rest van je interieur. Wanneer de muur al is bedekt met een druk behangetje, of geschilderd in een felle kleur, is het slim om de muur verder rustig te houden. Kies er daarom voor om kunst vooral toe te voegen op plekken die nog een zogenoemde eyecatcher verdienen.

Velvet

Één van de meest populaire trends op het gebied van meubels, is de velvet stof. Waar deze trend ooit begon bij de comfortabele huiskamerstoelen, is de trend tegenwoordig ook veel terug te vinden bij andere stoelen, banken, poefjes en zelfs de nodige dekbedovertrekken. Velvet is namelijk een stoere stof, die zacht oogt en verkrijgbaar is in veel verschillende kleuren. Zo kun je kiezen voor alleen een velvet dekentje op de bank of voor zes velvet eetkamerstoelen. Of zoals ze ook weleens zeggen: de keuze is reuze.