De hoeksteen van het gezin

De hoeksteen van het gezin

1 september 2020 Uit Door Redactie

Het gezin is de hoeksteen van de samenleving, zo wordt vaak opgetekend in heilige boeken en conservatieve verkiezingsprogramma's. Of dat zo is weet ik niet. Waar ik wel sterke vermoedens over heb, is wat de ideale hoeksteen van een gezin is. Een loungeset in de tuin! Hoeksteen is in deze zin niet de beste benaming, want een goede loungeset is natuurlijk uit een meer comfortabele grondstof opgetrokken. Wel is het de beste benaming voor de plek waar het gezinsleven floreert. Op de loungeset in de tuin komt vader tot rust na een dag op het werk, barbecuet het gezin op zomeravonden en worden vogels gespot op zomerochtenden, als deze door het glinsterende dauw op het gazon hoppen.

Het decor van jeugdherinneringen

Als ik terugdenk aan mijn jeugd, komen er eerst losse flodders aan de oppervlakte van mijn hersenpan drijven. De gekleurde bakjes waar we chips uit aten. Hoe ik aan het ritme van de voetstappen kon horen welk gezinslid er de trap op kwam. De geur van het avondeten als ik 's avonds de keuken in stapte. Als ik langer in melancholie verzonken raak, worden de gedachten concreter. Herinneringen komen naar boven over middagenlang Suske en Wiske lezen op de loungebank in de tuin, terwijl mijn moeder de Libelle las en mij verwende met limonade en ijsjes. Tijdens mijn puberteit dronk ik hier mijn eerste biertje met mijn vader. Veel herinneringen spelen zich af in deze tuin. Het is belangrijk om een decor te creëren dat een geschikte voedingsbodem vormt voor het ontstaan van levenslang gekoesterde herinneringen.

Een geschikte loungeset kopen

Inmiddels ben ik op het punt in mijn leven beland waarop ik zelf een gezin begin. Samen met mijn vriendin kocht ik onlangs mijn eerste huis. De selectie van meubilair en interieur laat ik voornamelijk aan haar over. Wel vind ik het belangrijk om net als in mijn eigen jeugd een hoeksteen van het gezin te creëren. Een plek waar het gezinsleven floreert. Vandaar dat ik mij orienteer op de aanschaf van een loungeset. Hier wil ik mijn kinderen over een paar jaar limonade en ijsjes brengen en ze proberen te enthousiasmeren voor mijn oude Suske en Wiskes (hoewel die inmiddels wellicht hopeloos verouderd zijn). Op Tuinmeubelland zijn loungesets in alle geuren en kleuren te vinden. Ik kies voor de Savano loungeset, die bestaat uit een hoekbank met comfortabele kussens en een lage salontafel. Een ideaal decor voor het ontstaan van nieuwe jeugdherinneringen van een toekomstige generatie!