De gekste corona aankopen

De gekste corona aankopen

24 juli 2020 Uit Door Redactie

De wereldwijde uitbraak van het corona virus zorgde heeft een vreemde stempel op het jaar 2020 achtergelaten. Niet langer kon je je vrienden ontmoeten in de stad, niet langer kon je eindeloos en zorgeloos de supermarkt doorstruinen zonder te weten waar je eigenlijk voor komt, zelfs naar buiten gaan voelde lange tijd als een zonde.

Gelukkig zijn de maatregelen inmiddels versoepeld. Inmiddels is de anderhalvemeter samenleving 'het nieuwe normaal'. Zo lang we ons daar aan houden, grote groepen vermijden en ons gezonde verstand gebruiken kunnen we zo goed als alles doen wat we willen.

Angst blijft

Maar bij veel mensen heerst er nog veel angst. Ze zijn misschien niet fysiek besmet met corona, maar het virus heeft weldegelijk hun gedachten besmet. Met name vakanties zijn voor veel mensen nog een twijfelgeval. Want waarom overbodig risico lopen, als het niet per se hoeft? En als je op je vakantie met scherpere maatregelen te maatregelen te maken krijgt, voelt het ook helemaal niet als een vakantie.

Daarom kiezen veel mensen er deze zomer voor om thuis te blijven. Vaak hebben deze mensen weldegelijk een potje vakantie geld opgespaard, die nu op een andere manier besteed kan worden. Dingen waar men misschien al lang van gedroomd heeft, maar nooit het lef had het daadwerkelijk aan te kopen. De meest opvallende aankopen op een rij:

1. Een warm bad

Jacuzzi's en hottubs zijn zo'n typische corona-aankoop. Als je er in zit, voelt het alsof je op vakantie bent. Zo wordt iedere avond na het werk, met een biertje in de hand,e en feestje. Als je zo makkelijk een thuis-vakantie gevoel kan hebben, waarom heb je die reizen dan uberhaupt nog nodig?

2. Kunst

Ook een mooi kunstwerk is niet iets waar je jezelf dagelijks op trakteert. Maar in bijzondere tijden, kan dit juist veel troost bieden. En het voelt goed om de kunstsector, die het ook erg moeilijk heeft gehad in deze tijd, te steunen. Kijken naar een kunstwerk, maakt je iedere dag blij. Dus ook na corona is deze aankoop een schot in de roos.

3. Dure wijn

Die flessen helemaal boven in het schap, versierd met de mooiste wikkels en liggend in een bedje van houtsnippers in een lekker ruikend kistje. Die kistjes waar je normaal met een grote boog omheen loopt, omdat je het toch niet kan betalen. Maar in deze tijd, waarom jezelf niet trakteren op iets bijzonders? Met een echte champagne is het net also je in Frankrijk zit.

Ook nog geen vakantie geboekt? Twijfel niet langer, en trakteer jezelf eens op iets anders!