Crypto: tips voor beginners

Het is momenteel een van de aantrekkelijkste manieren om geld te verdienen? Waarom? Omdat je snel veel winst kan maken en omdat het relatief toegankelijk is. Er zijn heel veel manieren om te beleggen en je bent vrij om je eigen weg te bepalen. Crypto is ook een manier van beleggen, eentje met voor en nadelen. Het voordeel van crypto is dat het voor iedereen toegankelijk is. Met een paar klikken op de knop kun je al beginnen met crypto, je hoeft er geen opleiding voor gedaan te hebben, maar dat betekent niet dat het onbelangrijk is dat je weet wat je doet. Zonder kennis kan je ergens komen, maar met kennis is de kans dat je winst maakt een stuk groter. Voor beginners zijn er een paar verstandige tips om te weten voordat ze starten. Het risico dat op de loer ligt is immers dat er in een korte tijd veel geld verloren gaat. Om dit te voorkomen, zijn er deze tips:

Vast geldbedrag per maand

Wanneer je start met crypto is het handig om per maand een vast bedrag te investeren. Dit hoeft geen heel groot bedrag te zijn, een klein bedrag heeft zelfs de voorkeur. Crypto daalt en stijgt continu in waarde, wanneer je een vast bedrag blijft investeren zal je winst en het verlies wat je maakt op het geïnvesteerde bedrag zich vanzelf recht trekken.

Welke crypto kopen

Voordat je begint met het beleggen in crypto is het van groot belang dat je onderzoek doet naar welke crypto currency’s er allemaal zijn. Bitcoin is de meeste bekende, maar er zij nog vele andere met elk hun eigen waarde en ‘gedrag’. Dat wil zeggen dat elke crypto een eigen weg heeft afgeleid en aan de hand daarvan kun je je eigen keuzes gaan maken. Het kan zijn dat het geld dat je wilt inleggen, je voorkeur voor beleggen, beter past bij de ene currency dan bij de ander.

Geen risico’s

Daarbij is het ook belangrijk dat je geen risico gaat lopen. Als je het niet om het geld doet is het niet verkeer om eens in de zoveel tijd uit de bocht te willen vliegen, daar leer je immers ook veel van. Maar je moet altijd in je achterhoofd houden: waar veel te winnen valt, valt ook veel te verliezen en dat is bij crypto over het algemeen al helemaal zo. Dus ga verantwoordelijk om met het risico dat je neemt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *