Chatten met vreemden, is dat niet raar?

Chatten met vreemden, is dat niet raar?

28 december 2020 0 Door Redactie

Nee juist totaal niet! Chatten met vreemden is juist hartstikke leuk. Het maakt niet uit waarover je wilt kletsen nou je dat niet bij je favoriete stamkroeg kan doen, bij een chat met vreemden kan je net zo goed je ei kwijt. Vind je het echt verschrikkelijk weer vandaag? Of kan je geen motivatie meer opbrengen om thuis te werken en mis je je collega’s? Of misschien heb je juist net een heerlijk nieuw recept ontdekt en dat in perfectie klaargemaakt? Allemaal redenen om eens even met een onbekende je ervaringen te delen. Wie weet heb je wel iemand aan de andere kant van een computer zitten die net zo’n passie heeft voor koken als jou en het ook met niemand kan delen gedurende deze donkere winterdagen. En je zal vast niet de enige zijn die het helemaal zat is om binnen te zitten.

Wat voor personen kan je vinden op een chat

Heel simpel, iedereen. Van jong tot oud, het kan je buurvrouw zijn of misschien die leuke knul die bij de supermarkt werkt. Online chatten met vreemden is al jarenlang iets wat door vele mensen wordt gedaan, alleen wordt er geen aandacht aanbesteed of vaak afgedaan als iets wat raar is. Dit is helemaal niet het geval. Op straat maakte je voorheen toch ook weleens een praatje met vreemden? Of misschien in het café? Dit kan je ook gewoon online doen zonder dat dit gelijk iets vies hoeft te zijn. Tuurlijk bestaan dit soort chatrooms ook, maar die kan je er gemakkelijk uitfilteren. Er zijn tegenwoordig zoveel mogelijkheden online om een leuk gesprek te hebben met een vreemde.

Hoe vind je een goede chatroom

Een goede chatroom vind je door wat rond te zoeken op het internet. Er zijn vele mogelijkheden. Wil je een groepsgesprek of liever 1 op 1? Wil je zelf kunnen kiezen wat voor persoon er aan de andere kant van de andere laptop zit? Je kan bij sommige chatrooms bijvoorbeeld alleen gesprekspartners kiezen die zich op een bepaalde locatie of afstand bevinden, een bepaald geslacht hebben en een bepaalde leeftijd. Ook kan je ervoor kiezen of je wilt dat er toezicht aanwezig is. Op het moment dat je je onveilig voelt dan klik je gewoon op de knop en kijkt er een medewerker met je mee en onderneemt indien nodig de gewenste actie. Je bent bij de meeste chats tevens geheel anoniem.