Barbecueën? Dat doe je natuurlijk op een kamado

Barbecueën? Dat doe je natuurlijk op een kamado

8 juli 2020 Uit Door Redactie

Heb je onlangs voor het eerst een huis met een tuin gekocht? Dan zul je nu of binnenkort beseffen welke voordelen een tuin allemaal biedt. Een daarvan is natuurlijk dat je lekker kunt barbecueën. In een huis zonder tuin, of zelfs met alleen balkon, kan dat in principe niet. Barbecues zijn er zoals bekend in diverse soorten. De laatste jaren is de kamado als soort flink gegroeid in populariteit. De Big Green Egg is wat dit betreft het summum; waarschijnlijk het beste wat er te krijgen is. Hieronder lees je waarom het een goed idee is voor een kamado te gaan.

Slow cooking

Waarin onderscheiden kamado’s zich van houtskoolbarbecues?

Barbecueën is een vak apart, hoor je wel eens zeggen. Er wordt dan beweerd dat sommigen dit heel goed kunnen en anderen juist totaal niet. Wanneer je een houtskoolbarbecue gebruikt, kan hier zomaar een kern van waarheid in zitten. Dit komt doordat dit type barbecue eigenlijk helemaal niet zo gebruiksvriendelijk is. Eerst is het moeilijk om het geheel warm te krijgen, en als het eenmaal warm is, is het vaak té warm. Het is ongelooflijk lastig de temperatuur goed te reguleren. Tel daarbij op dat diverse producten een andere temperatuur nodig hebben, dan weet je dat het logisch is dat je bij een barbecue heus niet altijd lekker eet. Bij een kamado is dat anders. Deze is goed te reguleren, waardoor je een arsenaal aan mogelijkheden hebt. Grillen, slow cooking, braden, stomen en bakken; het kan allemaal!

Barbecue