Alle voor- en nadelen van houten jaloezieen

Alle voor- en nadelen van houten jaloezieen

21 september 2020 Uit Door Redactie

Jaloezieen staan er om bekend een vorm van raamdecoratie te zijn waarbij je een keuze kan maken uit heel wat verschillende mogelijkheden. Eén van de opties waarover je beschikt is het gebruik van houten jaloezieen in je woning. Voor deze jaloezieen geldt dat ze eigenlijk op twee verschillende vlakken een belangrijke meerwaarde met zich meebrengen. In eerste instantie is er namelijk het visuele aspect, maar daarnaast zijn deze jaloezieen ook zeer praktisch en veelzijdig. Ben jij ook benieuwd naar alle unieke voordelen waar je op kan rekenen bij het gebruik van houten jaloezieen? Wij zetten ze graag hier op een rijtje en besteden tegelijkertijd uiteraard ook nog even de nodige aandacht aan de potentiële nadelen. 

  1. Wat zijn de voordelen van houten jaloezieen? 

Er is een goede reden aan te halen waarom houten jaloezieen tegenwoordig zo ongelofelijk populair zijn. Wanneer we alle verschillende soorten jaloezieen op de markt gaan bekijken en met elkaar gaan vergelijken kan er worden vastgesteld dat dit type van raamdecoratie veruit de interessantste optie is. Ben jij ook benieuwd naar alle voordelen die er aan verbonden zijn? Dan moet je, je zeker eens verdiepen in het onderstaande lijstje! 

  1. Houten jaloezieen ogen bijzonder sfeervol en passen in elke woning; 
  2. Je kan ze in zowat alle ruimtes in huis ophangen, zelfs in vochtige ruimtes; 
  3. De uitstraling van je jaloezieen kan worden aangepast door ze te schilderen; 
  4. Het merendeel van de mensen zijn grote fan van houten jaloezieen; 
  5. Ze maken een optimale regeling van de lichtinval in de ruimte mogelijk; 

Hoe dan ook, wil jij graag (nieuwe) raamdecoratie voorzien in jouw woning en ben je daarvoor nog op zoek naar de beste optie? In dat geval kan er alleen maar worden gesteld dat het bestellen van houten jaloezieen absoluut de moeite waard is om te overwegen.

  1. Voor welke nadelen moet je aandachtig zijn?

Het zal je niet verbazen dat er niet uitsluitend maar voordelen zijn verbonden aan het gebruik van houten jaloezieen in je woning. Je moet dan ook zeker rekening houden met de mogelijke nadelen waarmee je kan worden geconfronteerd. Ook deze hebben we nauwkeurig voor je uitgezocht en zetten we hieronder graag even voor je op een rijtje: 

  1. Houten jaloezieen kunnen standaard niet opgehangen worden in vochtige ruimtes zoals bijvoorbeeld de badkamer of de keuken. Wel is het mogelijk om je jaloezieen hiervoor te laten behandelen met een speciaal product waardoor ze over een vochtbestendige werking komen te beschikken. Let wel, het spreekt voor zich dat dit aankoopprijs van je houten jaloezieen net wat duurder kan doen uitvallen. 
  1. Voor alle soorten jaloezieen geldt dat ze in principe perfect onderhoudsvriendelijk zijn. Dit gezegd hebbende is het bij houten exemplaren wel zo dat ze over een ruwer oppervlak beschikken dan bijvoorbeeld PVC of aluminium exemplaren. Dit zorgt ervoor dat het schoonmaken van de jaloezieen net wat minder eenvoudig kan worden. Voor het merendeel van de mensen is dit echter niet meteen een probleem. 

Ondanks de vele voordelen mag het dus duidelijk zijn dat er ook enkele nadelen verbonden zijn aan het gebruik van houten jaloezieen. Kan jij met deze nadelen leven? Dan hoeft niets je nog tegen te houden om deze exemplaren in huis te halen!