Een aanhangwagen kopen voor je auto of je vrachtwagen?

Een aanhangwagen kopen voor je auto of je vrachtwagen?

30 juli 2020 Uit Door Redactie

Dat zijn wel twee heel verschillende dingen. Een aanhangwagen voor je auto zal altijd lager en lichter zijn dan een aanhangwagen voor een vrachtwagen. Dat is wel duidelijk. En dan zijn er ook nog eens heel veel verschillende soorten aanhangwagens. Laten we er eens een paar onder de loep nemen. Voor auto's en voor vrachtwagens. En waar let je op als je een aanhangwagen wilt aanschaffen? Een aanhangwagen kopen kun je best online regelen, je moet alleen even weten waar je moet zijn.

Een aanhangwagen kopen voor achter je personenauto

Dan zijn er alsnog veel opties. Een aanhangwagen kopen voor achter je personenauto is pas handig als je weet waar je de aanhangwagen voor gaat gebruiken. Wil je je paard met enige regelmaat verplaatsen? Dan is een paardentrailer de perfecte oplossing. Moet je regelmatig naar de vuilstort? Dan is een houten bak die je aan de achterzijde kunt openklappen fijn. Wil je er ook nieuwe spullen in vervoeren? Kies dan een aanhangwagen met een huif. En rij je graag motor, stap je graag op je jetski of is je hobby het renoveren van oude auto's? Dan heb je weer een andere aanhangwagen nodig.

Een aanhangwagen achter je truck

Dan heet zo'n ding al snel een oplegger. Een aanhangwagen kopen voor achter je truck doe je alleen als je er echt een heel specifiek doel voor hebt. Je wilt nieuwe of gebruikte auto's vervoeren? Je wilt suikerbieten naar de fabriek in Groningen brengen? Je wilt witgoed gaan bezorgen? Voor iedere toepassing is weer een andere aanhanger of oplegger beschikbaar. Het is maar net wat jij nodig hebt om jouw bedrijf draaiende te houden.

Een aanhangwagen hoeft echt niet altijd nieuw te zijn

Je hoeft trouwens lang niet altijd perse een nieuwe aanhanger te kopen. Vaak kun je met een gebruikt exemplaar prima uit de voeten. Het is dan natuurlijk wel van belang dat je deze aanhanger even laat keuren en goed checkt of de verlichting het doet en of de banden op de juiste spanning zijn. Dit voorkomt een hoop ellende als ongelukken en boetes. Verder is het van belang dat je, als bestuurder van een personenauto, even controleert of je überhaupt wel met een aanhanger mag rijden. Dit kun je gemakkelijk zien op je rijbewijs. Ook is het slim om de aanhanger te wegen voor je er voor het eerst mee de weg op gaat. Dit is om de trekkracht van je auto niet teveel te belasten als je de aanhanger gaat gebruiken.