5x gezondheidstips voor een beter leven

5x gezondheidstips voor een beter leven

Een gezonde levensstijl lijkt nog zo makkelijk, in de realiteit is het toch vaak lastig om het uit te voeren. We leiden een druk leven en combineren een fulltime job met het gezinsleven. Niet altijd even makkelijk om dan ook nog te sporten, te mediteren, gezond te eten en de juiste beauty en gezondheidsproducten te gebruiken. Je kan nu eenmaal niet alles tegelijk, maar om een beter leven op te bouwen is een klein begin al voldoende. Met deze 5x simpele gezondheidstips creëer je al een gezondere levensstijl. 

#1 Gebruik een sporthorloge 

Een sporthorloge is niet alleen handig voor tijdens het sporten zoals de meeste mensen denken. Het is ook een ideale gadget om je dagelijkse aantal stappen bij te houden en zo te zorgen dat je voldoende lichaamsbeweging krijgt. Het maken van 10.000 stappen per dag heeft al lichamelijke en geestelijke gezondheidsvoordelen.

#2 Begin de ochtend met een glas water

Een grote mok koffie is wellicht het eerste waar je aan denkt (en van droomt!), maar je kan je dag beter beginnen met een groot glas water. Hydratatie helpt je om in de ochtend de spijsvertering te bevorderen, de huid te laten stralen en je energie op te wekken. 

#3 Neem de trap

Hoe verleidelijk de lift ook is, traplopen is hartstikke gezond en is een simpele manier om meer te bewegen. Het handige is dat traplopen je zelden meer tijd kost dan de lift. Integendeel zelfs, op de lift sta je vaak langer te wachten! 

#4 de helft van je bord met groenten

Gezond eten draait niet om calorieën tellen, koolhydraten vermijden of een suikervrij dieet volgen. Het gaat vooral om gezonde en bewuste keuzes maken. Een keuze die gemakkelijk is uit te voeren is door bij iedere maaltijd minimaal de helft van je bord met groente te vullen. Hiervoor hoef je niks af te wegen of uit te rekenen. Groenten bevatten essentiële vitaminen, mineralen en andere belangrijke voedingsstoffen die je gezondheid bevorderen. 

#5 Gebruik beautyproducten zonder toxische stoffen

Het gebruik van toxische stoffen klinkt dan misschien niet aantrekkelijk, het zal je verbazen hoeveel chemische middelen er worden gebruikt in je beauty en verzorgingsproducten. Om een beter leven te leiden kan je er op letten dat je producten gebruikt zonder deze schadelijke stoffen. Denk hierbij aan je dagcrème, reinigsproduct en zonnebrandcrème. Het is even uitvogelen welke producten je dan wel kan gebruiken, maar voor je gezondheid is het zeker de moeite waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *